Csak tiszta forrásból

 Az Informatikai és Könyvtári Szövetség szervezésében 2017-ben megrendezésre került a hazai könyvtári rendszer legátfogóbb, több mint egy évtizedes múltra visszatekintő programsorozata, az Országos Könyvtári Napok.

Az eseménysorozat idén a CSAK TISZTA FORRÁSBÓL összefoglaló címet kapta. Ez a néhány szó Bartók Béla Cantata Profana művének befejező gondolata. A "tiszta forrás" környezetünk szépségeinek védelmére és megbecsülésére is utal. Minél többen, minél több oldalról erősítjük a gyerekekben és felnőttekben a környezet iránti szeretet igényét, talán annál jobban odafigyelnek arra. Jó lenne, ha sokan hinnének abban, hogy amennyiben közösen megtaláljuk azokat a lehetőségeket, amelyekkel naponta tehetünk is közvetlen környezetünkért, az életünk szebb, tartalmasabb és egészségesebb lesz.

A szentkirályi könyvtár is csatlakozott a programsorozathoz.

Dr Sebéné Csatári Eszter 8. osztályosokat fogadta egy előadással, melynek címe Kérdezze meg a gyógyszerészt. Ennek keretében a tanulók képet kaphattak a szógyszerész munkájáról, a különböző gyógyszer típusokról és a megelőzés fontosságáról. Balázs Hajnalka református lelkész, lelkigondozó, képzésben lévő szupervízor tartott előadást Boldogság útján címmel. Boldog ember az lehet akinek a megfelelő énképe, és ez összhangban van  belső egyensúlyával, kapcsolata környezetével harmonikus. Ezek megteremtése nem is olyan egyszerű, de törekedni kell rá. A 7. osztályosok Szentkirály - egy tiszta víz forrása című foglalkozáson vettek részt. Ezen a víz szervezetben betöltött szerepével , a Szentkirályi Ásványvíz Kft-ben folyó munkával és a Föld vízhiánnyal küzdő területein élők életével ismerkedhettek. 5-6. osztályosok a Vizes nyomkereső játékban vízparti élőlényekkel ismerkedhettek, a 3. osztályosok pedig a Békabuzogánytól a rucaörömig című foglalkozáson feladványokat oldottak meg a vízpartok lakóival kapcsolatban.