Köszöntő

„Salus intrantibus” – Üdv a belépőnek!

 

Őszinte barátsággal köszöntök minden érdeklődőt, látogatót falunk, Szentkirály honlapján. Tíz év telt el az első megjelenésünk óta, és mostanra ért meg minden feltétel a megújításra. Faluközösségünk történelmében ez az időszak csak néhány pillanatnyi, a mi életünk szűkebbre szabott időtávján azonban jelentős szakasz. Egyáltalán nem gondoljuk, hogy mindent a leghelyesebben tettünk, hogy mindenre büszkén tekinthetünk, abban viszont reménykedünk, hogy falunk minden lakója találhat lehetőséget a maga és családja számára a nyugalmas építőmunkához. Ennek feltételeit igyekszik megteremteni és javítani az önkormányzat a helyi közösség együttélési rendjének kereteit alakítva, kultúránk és hagyományaink értékét gyarapítva, minden szentkirályi hasznosság-tudatának fontosságát elismerve. Talán nem tekinthető trendinek ez a fontolva haladás felgyorsult világunkban, ám fejlődésünk ütemét eddig sikerült a faluközösség többségének tempójához, szándékához igazítani, az őseink által szabott irányt megtartani.

Számos nagyhatású változás ért minket az elmúlt években, ami nem szerepelt még távlati elképzeléseink között sem. Érdemes viszont úgy a közigazgatás átalakításából fakadó új rendet, mint az iskolánk életében bekövetkezett fenntartóváltást olyan kihívásként tekinteni, amely csak a szerkezetét módosította megszokott közéletünknek. Rajtunk áll, hogy az új feltételek között sikerül-e megtartani a közösséget összetartó egyének és családok együttműködésének, egymásra találásának folyamatát is. Csak ekkor állhatunk nyugodt lélekkel utódaink elé, hogy közreműködésünk nyomán nemcsak más, de jobb is lett a világ a Magyar Haza általunk belakott és művelt földjén.

Nem lehetséges, és nem is akarunk magunkról ezen a virtuális módon mindent megmutatni. Tájékozódjék a weboldal kínálta ismeretekből, és győződjön meg a szentkirályi valóságról is.

 

Szabó Gellért polgármester