Szentkirály Általános Iskola és Zeneiskola

 

 

 

Szentkirályi Általános Iskola és Zeneiskola

Cím: 6031 Szentkirály, Kossuth Lajos utca 24.

e-mail cím: szentkiralyisk@index.hu

Honlap: http://iskola.szentkiraly.hu

Tel.: 06-76-445040, 06-70-3371344

OM azonosító: 027925

Intézményvezető: Katzné Almási Zsuzsanna

 

 

 

Minden szülőnek fontos, hogy gyermeke biztonságban legyen, jól érezze magát, eredményeket, sikereket érjen el. Intézményünkben olyan értékmegőrző és értékteremtő iskolai közeget szeretnénk biztosítani, amelyben minden gyerek, ösztönzést és irányítást kap képességének, érdeklődésének leginkább megfelelő tanulási és szabadidős tevékenységi formák megválasztására.

 

 

   

 

A szentkirályi iskolában szép környezetben tanulhatnak, játszhatnak a gyerekek, az iskolai eszközök folyamatosan újulnak. Minden évfolyamon úszásoktatás van, délutáni elfoglaltságként szakköröket, sportfoglalkozásokat tartunk. Minden évben osztálykirándulást, családi napot szervezünk, amit a szülőkkel szorosan együttműködve bonyolítunk le.

 

 

  

 

Intézményi és közösségi projektekben vesznek részt tanulóink, ezek során alkalom nyílik a hátrányos helyzetű gyerekek támogatására is, hiszen a részvétel ingyenes. A gyerekek az idén résztvesznek a TÁMOP Építőközösségek pályázaton is, a melynek keretében a következő foglalkozásokon vehetnek részt: fazekasság, színjátszás, elektronikus média, néptánc, bőrözés, textilművesség. Nyáron is színes programokat biztosítunk a nyári napköziben, kirándulások, strandolás, vetélkedők színesítik a programot.

 

 

Harmadik osztálytól tanulhatnak a diákok német vagy angol nyelvet, a Comenius és más projektek keretében Európa 10 országában jártak tanulóink az elmúlt években. (Pl: Angliában, Olaszországban, Törökországban, Németországban, Lengyelországban, stb.)

 

 

   

 

Az országos kompetenciamérések eredményei évek óta bizonyítják, hogy a szentkirályi gyerekek stabil alapokat kapnak, nincsenek átlag alatt teljesítő tanulóink. A lemaradókat gyógypedagógus és fejlesztő pedagógus segíti. Nyolcadikosainknak általában sikerül az első helyen megjelölt középiskolába bekerülni. Különösen büszkék vagyunk azokra a szentkirályi fiatalokra – volt tanítványainkra -, akik már diplomát szeretek főiskolán vagy egyetemen.

 

  

 

Minden osztályban órarendbe beépített tánc-dráma foglalkozások vannak, községi szinten a művelődési házban működik táncoktatás óvodás kortól felnőtt korig.

Tanulóink bábszínházba, színházba járnak, iskolai kirándulásokon, városi rendezvényeken vesznek részt. Minden évben nyári tábort szervezünk. A Szentkirályért Közalapítvány és az iskolai Integrációs Pedagógiai Rendszer támogatja a rászoruló gyerekeket, hogy a programokon mindenki résztvehessen.

 

 

         

 

Zeneoktatás a következő tanszakokon folyik az intézményben: zongora, kürt, hegedű, furulya és gitár. Sok tartalmas és szép rendezvény van iskolánkban évről-évre: mesemondó verseny, farsangi karnevál, zenei hangversenyek, nyuszi-buli, ünnepi műsorok, projektnapok.

 

   

 

Hiszünk abban, hogy az iskola lehet vidám, szórakoztató és érdekes. Szeretnénk az életre nevelni tanulóinkat, hogy elérjék céljaikat, és elégedett, hasznos tagjaivá váljanak a társadalomnak.