Internet Fiesta -2016

A könyvtárban idén is csatlakoztunk az Internet Fiesta országos programjaihoz. Több gyerekcsoport is ellátogatott a rendezvény idején a könyvtárba. A legkisebbeknek rendhagyó könyvtárhasználati órát tartottam. Ennek keretében az óvodások és kisiskolások, Arthur rajzfilmjei közül egy könyvtári könyv elvesztésének és megkerülésének izgalmas eseményeit nézték meg, és fogalmazták meg, hogyan is kell a kikölcsönzött dokumentumokkal otthon bánni. A 3. osztályosok a Cseppecske című internetes feladatsor kérdéseire keresték a választ. Az 5-6. osztályosok pedig egy internetes nyomozás keretében látogattak meg gyerek könyveket tartalmazó oldalakat, és keresgéltek a róluk található információk között. Természetesen most is készült totó, melynek témája a Hungaricana weboldal volt, ahol sok érdekes dokumentum található meg digitalizált formában, többek között a Petőfi Népe 1950 és 2003 közötti számai is.

A könyvtárban idén már több vetélkedőn is részt vehettek a gyerekek. Most az Internet Fiesta után került sor ezek értékelésére, és vehették át a legjobbak ajándékaikat.

Még januárban a Magyar Kultúra Napja alkalmából Széchenyi Istvánról készült kiállításhoz tartozott egy feladatsor, illetve egy Anyanyelvi Hétpróba is. Az Intenet Fiesta keretében pedig készült egy a Hungaricana adatbázist bemutató totó, illetve egy Nyomozós játék keretén belül gyerekeknek szoló könyvek után kutakodhattak a vállalkozó diákok.

A legjobb eredményt elért tanulók: Pusztai László és Ráduly Réka 5. , illetve Polyák Nóra 6. osztályos tanulók. De rajtuk kívül még 10 diák kapott tárgyjutalmat a Katona József Megyei Könyvtár  jóvoltából.