Közlemény, tájékoztatás

A köztársasági elnök 2019. október 13. napjára, vasárnapra tűzte ki a helyi önkormányzati általános választásokat. A választható képviselők száma Szentkirályon 6 fő + 1 fő polgármester. 
A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán jelölt lehet a központi névjegyzékben szereplő minden nagykorú magyar állampolgár, valamint az Európai Unió más tagállamának magyarországi lakóhellyel rendelkező nagykorú állampolgára. A választhatóság joga nem kötődik a lakóhelyhez, vagyis a választópolgár bármely településen, választókerületben választható, egy személy viszont csak egy településen fogadhat el jelölést.
A polgármester- és képviselőválasztáson a jelölt párt jelöltje, egyesület jelöltje, vagy független jelölt lehet.
Polgármester- és képviselőjelöltet ajánlani csak az indulás helye szerinti helyi választási iroda által kiadott, sorszámmal ellátott ajánlóíven lehet, ezért azt előzőleg ott kell igényelni.
A polgármester és képviselőjelöltet legkésőbb 2019. szeptember 9-én hétfőn 16.00 óráig kell bejelenteni az ajánlóívek átadásával a helyi választási bizottságnál. 
Szentkirályon a polgármester jelöléshez legalább 47, képviselő jelöléshez legalább 16 személy ajánlása szükséges. További kérdésével keressen hivatal időben.

dr. Lajos Krisztina sk.
Helyi Választási Iroda vezetője
Tel.: 70/3820-599

Letölthető pdf.