Magyarok kenyere

 A Magyarok Kenyere olyan jótékonysági program, amelynek keretei között a magyar gyermekeket segítő szervezeteket támogatunk, nem csupán a határokon innen, de a határokon túl is. A program során a Kárpát-medence magyarlakta területeiről nemzeti összefogással búzát gyűjtünk a segítőkész adományozóktól, s a felajánlott búza egy részét liszt, a másik részét pedig kenyér formájában juttatjuk el a rászorulókhoz.

A búza gyűjtéséhez igazodva a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara területi egységei megyei búzagyűjtő napokat és kenyérünnepeket rendeznek.
Idén augusztus 4-én kerül megrendezésre az Összeöntés Ünnepe, amelyre a Magyarországról és a határon túli területekről felajánlott búza egy jelképes mennyiségét várjuk, melyet ünnepélyes keretek között egyesítünk.
A legnagyobb esemény helyszíne Pécs városa lesz, ahol augusztus 20-án a Központi Kenyérünnep keretében Böjte Csaba ferences rendi szerzetes és Korinek László professzor, a mozgalom elindítója jelenlétében megáldják a megőrölt búzából készült Magyarok Kenyerét.
A támogatást szeptember 20-án, a Gyermekek Világnapján, az Adományozási Nap keretében osztjuk majd szét a rászorulók között.
Csatlakozzon Ön is e nemes vállaláshoz, legyen részese ennek a nagy jelentőségű programnak! Kérjük, ajánlja fel búzatermésének egy részét, hogy együtt segíthessünk a rászoruló gyermekeken!

http://www.magyarokkenyere.hu/