A kiskondás

Thália szekere címmel komplex közművelődési program volt március 29-én a Művelődési Házban 1-3. osztályos tanulók részvételével, amelyet a kecskeméti

HÍRÖS AGÓRA KULTURÁLIS ÉS IFJÚSÁGI KÖZPONT NONPROFIT KFT. az önkormányzat és közművelődési intézmény együttműködésével valósított meg.

A program támogatója a NEMZETI KULTURÁLIS ALAP. 

 

A programban olyan kisiskolás gyerekeknek szóló DRAMATIKUS ÉS BÁBOS játszóházi programok valósulnak meg, amelyek mesekincsünket alkotó, élményszerű, részvételre ösztönző (interaktív) formában közvetítik a gyerekek számára.

 A játszóházi programot sokéves tapasztalat nyomán alakították ki a Kecskeméti Drámapedagógiai - illetve a Báron Bábos Műhely szakemberei.

A foglalkozások évek óta sikerrel szerepelnek a Hírös Agóra Ifjúsági Otthon programjában.

Dramatikus eszközök alkalmazására épülő komplex mesefoglalkozás, melyben a résztvevő gyerekek és a játékvezető animátorok közös improvizációs játékában elevenedik meg a mesei történet. A gyerekek, mint a mesék szereplői vettek részt a játékban.  A foglalkozást népi játék és közös ének foglalta keretbe.

A foglalkozást a Kecskeméti Drámapedagógiai Műhely 4 fős drámapedagógus csoportja vezette. Józsa Kata, Monzák Péter, Tolnai Ottó, és Zum Erika.

A kiskondás című történetben Rózsika királykisasszony kezét csak az a legény nyerheti el, aki úgy elbújik a szeme elől, hogy a király lánya nem találja meg.

Már 99 kérő vallott kudarcot. Vajon Palkó, a falubeli disznópásztor legény sikerrel jár?

Milyen búvóhelyet talál a galambok, a róka és a halak segítségével?

Természetesen a kérdésekre a játék során közösen találták meg a választ a gyerekek.

 Köszönet a tartalmas délutánért a támogatóknak, szervezőknek, a játékot levezető drámapedagógusoknak és nem utolsó sorban a gyerekeknek!